Nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen O8 en O9 gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. 

De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Dit besluit is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen en op basis van uitgebreid onderzoek. Op zaterdag 21 januari 2017 heeft de ledenraad van de KNVB – het hoogste besluitorgaan in het amateurvoetbal- aangegeven voorstander van de vernieuwingen rondom de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen te zijn. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal, waar al langer op kleinere veldjes en in kleinere teams wordt gevoetbald.

Lees het gehele artikel hier

Voor meer informatie over de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen verwijs ik je graag naar de volgende links:

 

·       animaties-drie-nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen

 

·       magazine nieuwe wedstrijdvormen pupillen